25 tronen voor beatrix
25 tronen
De stichting 'de Regentenkamer' te Den Haag schreef een wedstrijd uit ter gelegenheid van het zilveren jubileum van koningin Beatrix. Het idee was 25 tronen te laten maken, voor elk jaar één. De eerste lokatie is het atrium van het stadhuis in Den Haag, daarna zullen de tronen een jaar lang door Nederland op nader te bepalen lokaties te zien zijn. Zie hiervoor 25 tronen.nlIn de eerste week van 2005 worden de 4 gewalste conussen aan elkaar gelast. Hierna volgt het slijpen en plamuren van de onderdelen, zodat een glad oppervlak ontstaat en het blanke staal gereed is om blauw te worden gepoedercoat.

Het rode gecapitoneerde kussen is gereed.

De 130 kg wegende flightcase is op de sluitingen na gereed en wordt nu geschilderd. Ook wordt de flightcase op dit moment voorzien van de stickers van zijn sponsoren. Janwillem zou Janwillem niet zijn, als hij niet ook van de flightcase weer een kunstobject had gemaakt. De flightcase is na zijn eigenlijke gebruik, dan ook weer snel om te vormen tot een computermeubel.

In week 2 van 2005 zullen van het produktieproces foto’s op deze website te zien zijn.

Intussen zal druk worden gewerkt aan het draaien van de 7 cm grote houten bollen en is hij in de toekomstige Blauwe Stad, in de vroegere gletsjer, op zoek naar de juiste vijf zwerfkeien.

"Gesponsord door Pontmeyer
te Groningen"